Hae Älykylä® -kunnaksi - haku on auki nyt!

Smart Village Builders Oy järjesti 18.8.2021 kunnille suunnatun hakuinfotilaisuuden, johon osallistui kolmisenkymmentä kiinnostunutta kuntaa. Vastaanotto oli innostuneen positiivista. Infossa mukana olleet kunnat ovat saaneet ohjeet hakuun. Jos kuntasi haluaa pärjätä kilpailussa uusista asukkaista, ja jos kuntasi kaipaa elinvoimaisuuden boostausta, nyt on aika tarttua toimeen ja hakea Älykylä®  -kunnaksi. Jotta mahdollisimman monella kunnalla olisi mahdollisuus hakea, Älykylä® -hankkeen haku kunnille hakuaiakaa on jatkettu 30.9.2021 saakka. Hakemusten perusteella valitsemme korkeintaan kolme uutta kohdetta.

Mistä ja miten lapsiperheitä kuntaan?

COVID-19 pandemia sai aikaiseksi ennennäkemättömän muuttoliikkeen kaupungeista maalle. Jopa kuuluisa Nurmijärvi -ilmiö kalpenee muutoksen rinnalla. Suomalaiset saivat etätyön myötä mahdollisuuden valita asuinpaikkansa aiempaa vapaammin ja se näkyy nyt tilastoissa. Miten sinun kuntasi erottuu kilpailussa muista kunnista? Onko kunnassasi tarjolla luonnonläheisyyttä, edullisia tontteja ja hyvä paikka yrittää, kuten yli 300:ssa muussakin kunnassa, vai tarjoaako se kiinnostuneille uniikkia, konkreettista asuinvaihtoehtoa? Kuntien ollessa kesälomalla, ympäri Suomea liikkui suuri joukko ihmisiä ihastelemassa erilaisia kuntia ja herättelemässä unelmia maaseudulla asumisesta. Me voimme pysäyttää osan heistä juuri sinun kuntaasi! Miten?

Älykylä® on asuinaluekonseptin lisäksi kunnille myytävä palvelu, jossa Smart Village Builders Oy yhteistyökumppaneidensa kanssa suunnittelee uudenlaisen, modernin ja hiilineutraalin asuinalueen palvelun tilanneeseen kuntaan, sekä markkinoi sen asukkaille. Palvelun myötä kunta saa uusia asukkaita, tuloja ja uutta rakennuskantaa, mutta myös erittäin paljon näkyvyyttä ja huomiota. Jos kunnassasi pohditaan asumiseen liittyvien ongelmien parissa, kannattaa huomioida vaihtoehto, jossa asukkaat rakennuttavat itse uudet kodit itselleen.

Erinomainen investointi kunnalle

Palvelu on investointina erittäin hyvä kunnalle. Hinnoittelu on rakennettu sillä tavalla, että kunnan riskit ovat kohtuullisen pienet ja investoinnin takaisinmaksuaika jopa alle vuosi siitä, kun uudet asukkaat muuttavat taloihin ja verotulot, valtionosuudet, kiinteistöverot ja muut vaikutukset alkavat näkyä kunnan kassassa. Tämän jälkeen alueen myötä kasvaneet tulot jatkuvat vuodesta toiseen.

Mutta ei unohdeta myöskään muita vaikuttavuuksia, joita Älykylä® -palvelun tilaaminen tuo kuntaan. Asuinaluetta markkinoidaan erityisesti nuorille lapsiperheille. Siten kuntaan saadaan lisää lapsia ja heidän työikäisiä vanhempiaan huoltosuhdetta parantamaan ja elinkeinoelämää vilkastuttamaan. Kerrannaisvaikutukset näkyvät kunnan tulojen lisäksi myös alueen yritysten parantuneena kannattavuutena, parempana palveluverkkona kuntalaisille ja tulevaisuuden uskon kasvamisena kaikilla kuntalaisilla.

Hae mukaan nyt

Smart Village Builders Oy:n pilottikohteen suunnittelu on edennyt Mynämäellä hienosti. Tuore talomallisto työnimeltään Model-X julkaistiin hiljattain ja markkinointivaiheeseen päästään syksyn aikana. Kunnilla on nyt tilaisuus hakea mukaan seuraavien alueiden hakuun. Yritys voi ottaa suunnitteluun seuraavassa vaiheessa korkeintaan 2-3 uutta Älykylä® -kohdetta. Näiden kohteiden suunnittelu on huomattavasti nopeampaa, kun valtaosa ratkaisuista on jo valmiina.

Kunnat voivat hakea mukaan seuraavaan vaiheeseen täyttämällä sähköisen hakemuksen tästä linkistä https://link.webropol.com/s/kuntahaku  . Hakemuksessa kannattaa perustella hyvin, miksi juuri sinun kuntasi tulisi valita mukaan seuraavaan vaiheeseen.

Me Smart Village Builders Oy:ssä rakennamme toiminnallamme parempaa maailmaa. Kehitämme kestävää asumista kokonaisvaltaisesti. Tavoitteenamme on asumisen hinnan madaltaminen, ympäristö- ja ilmastovaikutusten pienentäminen, maaseudun elinvoimaisuuden lisääminen ja oikeudenmukaisemman maailman rakentaminen.

 

Pyydä lisätietoja ja esittely Älykylä® -kunnaksi hakeutumisesta

Juri Laurila

Toimitusjohtaja, CEO

juri.laurila@arctic2020.fi

+358 40 514 5000

Edellinen
Edellinen

Mynämäen Gadolin Älykylä® - avoin tilaisuus Lounais-Suomen Konepäivillä