Asuntopula vaikeuttaa rekrytointeja - Älykylä® on yksi ratkaisu

Kautta Suomen olemme saaneet lukea yritysten rekrytointivaikeuksista, jotka johtuvat asuntopulasta. Ongelma koskettaa erityisesti maaseutukuntien yrityksiä. Älykylä® -konsepti on yksi ratkaisu ongelmaan, koska se mahdollistaa uudisrakentamisen ilman merkittäviä taloudellisia investointeja. Yritysten kannattaakin tutustua vaihtoehtoon, jolla he voivat parantaa kilpailukykyään rekrymarkkinoilla tarjoamalla työntekijöille laadukkaan asumisen vaihtoehdon.

Maaseutukuntien vähäinen asuntorakentaminen on jatkunut pitkään, mikä on aiheuttanut tilanteen, ettei useissa kunnissa ole tarjolla nykyaikaiseen asumiseen soveltuvia asuntoja. Työnantajilla on harvoin mahdollisuutta tai halukkuutta rakennuttaa asuntoja pelkästään työntekijöille. Ongelma on vakava, sillä pahimmillaan se uhkaa yritysten mahdollisuuksia kasvaa tai edes turvata toiminnan jatkumisen.

Osuuskuntapohjainen Älykylä® -konsepti on yksi mahdollisuus tuottaa korkean laatutason asuntoja avainhenkilöille kohtuullisilla panostuksilla. Liittymällä osuuskuntaan yritys saa rakennuslainan omarahoitusosuuden suuruisella investoinnilla mahdollisuuden tarjota modernin, terveellisen ja korkealaatuisen asunnon työntekijöilleen joko työsuhdeasuntona tai mahdollisuutena vuokrata asunto.

Esimerkiksi Mynämäellä on pikaisella tarkastelulla tarjolla vain seitsemän 1990 tai sen jälkeen rakennettua omakotitaloa, joiden keskihinta on 290.000 euroa. Sen sijaan, että yritys ostaisi asunnon työsuhdeasunnoksi, se voi valita myös toisen vaihtoehdon. Gadolin Älykylän osuuden saa maksamalla rakennuslainan omarahoitusosuuden suuruisen osuusmaksun. Osuus oikeuttaa yhteen uuteen asuntoon, jota yritys voi tarjota työntekijälleen.

Osuuskunta perii vuokraa joko yritykseltä, tai työntekijältä yrityksen oman päätöksen mukaisesti. Gadolin Älykylässä vuokrasta käytetään nimitystä vuokra+. Vuokra+ pitää sisällään omakustannehintaan tuotettuna kiinteistönhuollon ja isännöinnin kulut, lämmityksen, sähkön, internetliittymän, veden, yhteiskäyttöautojen ja muiden yhteiskäyttöön hankittujen välineiden ja hyödykkeiden käyttöoikeuden. Puhumattakaan yhteiskäyttötilasta, joka palvelee asumista monipuolisesti. Kustannuksiltaan vuokra+ on samaa luokkaa, kuin vastaavan ASO -asunnon vastike, jossa ei ole sisällä sähköä, internetliittymää, vettä, yhteiskäyttöautoja tai muutakaan lisäpalvelua. Lisäpalvelut yritys voi markkinoida osana rekrykampanjaa.

Yhteiskuntavastuullista toimintaa

Sen lisäksi, että yrityksen kilpailukyky työntekijämarkkinoilla paranee, se saa myös muita viestinnällisiä hyötyjä. Osallistumalla hiilineutraaliin asuinalueeseen se edistää ekologista asumista, energiaomavaraisuutta, hiilineutraalia asumista, yhteistoiminnallisuutta ja kunnan houkuttelevuutta. Toisin sanoen yritys voi viestiä vahvalla yhteiskunnallisella vastuunkannolla, joka kattaa useimmat elämänalueet. Mahdollistamalla kotikunnan uudisrakentamista luodaan myös uskoa tulevaisuuteen kaikille kuntalaisille ja lähetetään signaali niille, joiden mukaan maalle ei kannata rakentaa.

Konsulttivetoinen ryhmärakennuttamishanke on myös helppo yritykselle. Koko rakennushanke on ammattilaisten käsissä alusta loppuun. Yrityksen ei tarvitse nähdä suurta vaivaa asunnon hankkimiseksi, vaan riittää kun luottaa Smart Village Builders Oy:n ja sen yhteistyökumppanien asiantuntijoihin ja osaamiseen. Taustalla on vuosikymmenten osaaminen ja isojen hankkeiden toteuttamisia. Mm. Turun toriparkki.

Mikäli kiinnostuit, katso lisätietoja Gadolin Älykylästä täältä.

Edellinen
Edellinen

Kaupunkien ja rakennuttajien yhteistyöllä hiilineutraaleja asuinalueita

Seuraava
Seuraava

Ilmastonmuutosta vastaan