Energiaratkaisuilla parempaa tuottoa

SP-Kodin toimitusjohtaja Jukka Rantanen arvioi Kauppalehdessä asumisen kallistuvan Suomessa. Hänen mukaansa asumiseen suoraan liittyvät kustannukset ovat jo nyt selkeässä kasvussa. Kasvuun vaikuttaa korjausrakentamisen ja energian hinnan nouseminen, sekä polttoaineen hinnan nousu myös tulevaisuudessa.

Kauppalehden artikkelissa Rantanen arvioi, että erot Suomen ja Euroopan sähkön hintojen välillä tulevat tasoittumaan, joka vaikuttaa asumiskustannuksia nostavasti Suomessa. Jo nyt energian hinnannousu on ollut selkeästi ennusteita nopeampaa. Kallis sähkö on yllättänyt asukkaat tänä syksynä.

Energia avainasemassa

Asumisen hinnan nousussa energia on avainasemassa. Vastuullisen sijoittajan kannattaakin katsoa kiinteistösijoituksissa aiempaa enemmän kiinteistöjen energiaratkaisuihin. Tuottoperustaisessa arvonmäärityksessä kiinteistöjen arvo kasvaa, jos energiakustannukset ovat pienet. Kun kilpailijoilla kustannukset kasvavat, energiatehokkaiden kiinteistöjen kilpailukyky ja tuottopotentiaali kasvavat.

Smart Village Builders Oy tekee nollahiilisiä, energiaomavaraisia alueita ja rakennuksia, jotka ovat myös rakentamisen kustannuksiltaan kilpailukykyisiä. Kiinnittämällä huomiota rakennusten energiatehokkuuteen ja hyödynnetään sekä tekoälyä, että älykästä teknologiaa rakennuksissa, saadaan energian tarve minimoitua. Rakennuksiin integroitavilla energiaratkaisuilla saadaan energiainvestointien hinta pienemmäksi ja kausivarastointiratkaisuilla vähennetään ostoenergian tarvetta myös talvella. Samalla minimoidaan energiamarkkinoiden vaikutus käytönaikaisiin kustannuksiin rakennuksen koko elinkaaren ajan.

Edellinen
Edellinen

Model-X – Suomen ekologisin talomallisto

Seuraava
Seuraava

Nollahiili -rakentaminen tulee markkinoille