Nollahiili -rakentaminen tulee markkinoille

Heinäkuun alussa perustettu Smart Village Builders Oy tuo asuntomarkkinoille kaivattua uutta tuulta, jolla asuminen saadaan hiilineutraaliksi uusien rakennusten osalta. Yhtiö on kehittänyt uraa uurtavat ratkaisut, joiden avulla voidaan tehdä yksittäisiä taloja ja aluerakentamiskohteita kustannustehokkaasti. Rakennukset ovat käyttökustannuksiltaan keskimääräistä edullisempia, sekä hiilineutraaleja. Rakennettavat kohteet ovat energiaomavaraisia ja hiilineutraaleja.

Ilmastonmuutoksen myötä rakennusalalla on kasvanut paine kehittää uusia, ilmastoystävällisempiä ratkaisuja. Tähän haasteeseen on nyt tarjolla uraa uurtavat ratkaisut yksittäisten rakennusten ja aluerakentamiskohteiden rakentamiseen. Smart Village Builders Oy tuo markkinoille sekä uuden hiilineutraalin talomalliston, että aluerakentamiskonseptin – Älykorttelin™. Konseptia voi toteuttaa pientalo-, rivitalo- tai kerrostalovaltaisilla alueilla.

Hiilineutraali kerrostalo on yksi Smart Village Builders Oy:n tuotteista. Yhtiön suunnittelu on kustannusohjattua, sillä kustannuslaskenta kulkee alusta asti suunnittelun mukana tekoälyn avulla. Ratkaisujen ja muutosten vaikutukset kustannuksiin nähdään nopeasti ja kustannusten nousuun voidaan reagoida ajoissa. Elementtirakentamiseen perustuva rakentaminen tuo uuden, ekologisen vaihtoehdon puu- ja betonirakentamiselle.

Model-X – moderni ekotalomallisto

Model-X on moderni talomallisto, jossa suunnittelua on ohjannut arkkitehti Kati Juola-Alanteen visio, ekologisuus ja energiatehokkuus. Mallistosta on saatavilla useita eri kokoja ja lisäksi modulaarisuuden ansiosta mallisto on yhdistettävissä myös pari- ja rivitaloiksi. Rakennuksen suunnittelussa on hyödynnetty tekoälyoptimointia, jotta on saatu energia- ja kustannustehokkaimmat ratkaisut asiakkaille.

Käytettävän rakennusmateriaalin ominaisuudet ovat huippuluokkaa. Passiivitalostandardoidun ja varmennetodistuksen saaneen elementin u-arvo on 0,123 W/m2K, palonkestävyys 120 min, lämmönjohtavuus 0,0645 W/mK ja äänen eristävyys 54dB. Elementeissä ei muodostu kylmäsiltoja ja omakotitalon säältä suojaan pystytys vie ainoastaan vuorokauden. Elementeillä on passiivitalo-, EPD Danmark ja VTT -tuotesertifikaatit ja suomalainen varmennustodistus.

Rakennuksiin integroidaan energian tuotantoratkaisut, jotka vähentävät ostoenergian tarvetta entisestään. Integrointiin liittyvää kehitystyötä tehdään ympäristöministeriön Kasvua ja kehitystä puusta -tukiohjelman rahoituksella. Esimerkiksi vesikattojen sijasta asennettavien aurinkoenergiakattojen avulla voidaan energiaomavaraisuutta kustannustehokkaasti lisätä ja samalla pienentää energialaskujen loppusummaa. Älykäs kodintekniikka lisää asumisen laatua ja varmistaa rakennusten optimaaliset olosuhteet.

Aluekohteisiin energiayhteisö

Eri puolilta maailmaa tulee uutisia energiavajeesta. Sekä Euroopassa, että Aasiassa rajoitetaan jo nyt energian käyttöä ja tämä heijastuu pörssisähkön hintaan. Helen korotti juuri kaukolämmön hintaa 30 prosentilla ja sähkön siirtomaksut nousevat jatkuvasti. Useimmat kuluttajat ja yritykset ovat täysin riippuvaisia markkinahintojen kehittymisestä ja energiakustannukset ovat jo nyt monelle kipurajalla. 

Aluerakentamiskohteisiin voidaan suunnitella energiayhteisöratkaisut, joiden avulla asuin- ja teollisuusalueiden käyttäjille saadaan edullista energiaa, jonka hinta ei ole riippuvainen pörssisähkön tai kaukolämmön hinnasta. Ratkaisut myös minimoivat sähkön siirtohinnan ja verojen osuuden energialaskuista. Energiayhteisö mahdollistaa alueellisen energian optimoinnin, jolla tuotettu energia saadaan paremmin hyödynnettyä.

Kenen tahansa saatavilla

Model-X ja Älykortteli™ on saatavilla niin yksittäisille rakentajille, kuin sijoittajille ja rakennuttajille, jotka haluavat edistää rakentamisen ja asumisen kestävää kehitystä omissa projekteissaan. Konsepti on tehty alusta asti muunneltavaksi ja monistettavaksi. Taloja ja alueita voidaan suunnitella sekä kohtuuhintaiseen asumiseen, että erittäin korkeatasoiseen asumiseen.

#puurakentaminen #rakentaminen #nollahiili

Edellinen
Edellinen

Energiaratkaisuilla parempaa tuottoa

Seuraava
Seuraava

Useita opinnäytetyöaiheita ja harjoittelu-mahdollisuuksia markkinoinnin opiskelijoille