Vastuullinen sijoittaja rakennuttaa olkitaloja

Olkitalot ovat ekologisia ja energiatehokkaita, sekä moderneja vaihtoehtoja perinteisille materiaaleille.

Sijoittajien rooli rakentamisen ja asumisen kehittymisessä on kiistaton. Raha puhuu, kun tehdään valintoja siitä, mitä, mistä ja miten rakennetaan. Rakennussektorin uudistaminen on kiinni siitä, mihin rahaa suunnataan. Sijoittamalla perinteisiin ratkaisuihin sijoittaja ylläpitää vanhaa tapaa toimia. Vastuullinen sijoittaja taas sijoittaa uusiin ekologisiin ja energiatehokkaisiin kohteisiin, joiden kilpailuetu syntyy minimaalisista käyttökustannuksista.

Asuminen tuottaa valtaosan Suomen hiilidioksidipäästöistä. Lehdissä kirjoitetaan jatkuvasti maailman ekologisen tilan romahtamisesta ja kestävyysvajeesta. Rakentamisen ekologisuus ja energiatehokkuus ovatkin avainasemassa, kun tehdään investointeja, joiden vaikuttavuus jatkuu vuosikymmenten tai jopa vuosisatojen ajan. Vastuullinen sijoittaja on avainroolissa, kun rakentamisen ekologisuutta ja energiatehokkuutta parannetaan. Olipa kyseessä sitten yksittäinen rakennus tai kokonainen asuinalue.

Vastuulliset valinnat kannattavat

Ekologinen rakentaminen on taloudellisesti kannattavaa lyhyellä ja pitkällä aikajänteellä. Sijoittajien kannattaakin uskaltautua maailmalla jo trendaavien ekologisten materiaalien käytön vaatimiseen rakentajilta, jotta saavat parhaan tuoton sijoituskohteilleen. Esimerkiksi kaksoispuurunkoisesta Ecococon -olkielementistä rakennetut talot ovat hämmästyttävän energiatehokkaita ja ne on tehty 90 prosenttisesti maatalouden jätteestä, oljesta. Elementeistä voidaan rakentaa vaikka kuusikerroksisia kerrostaloja, jotka ovat tukevia, terveellisiä, paloturvallisia, sisäilmaltaan puhtaita ja raikkaita, sekä kustannuksiltaan kilpailukykyisiä.

Rakennusliikkeillä ei ole myöskään mitään syytä karsastaa elementtiä. Olkielementit ovat kaikilta ominaisuuksiltaan erinomaisia. Suurelementtirakentaminen muuttuu myös ilmastoystävällisemmäksi, nopeammaksi ja kustannustehokkaammaksi, kun käytetään betonin sijasta 10 kertaa kevyempiä elementtejä, jotka säästävät kuljetuksen ja nosturityön kustannuksia ja ovat myös nopeita asentaa. Asiakkaille saadaan samaan hintaan parempaa laatua ja ympäristöystävällisempiä koteja, kuin vanhoilla materiaaleilla.

Energiatehokkuuden maksimointi minimoi kuluja

Olkitalo.fi -sivusto tarjoaa asiakkailleen poikkeuksellista kokonaispakettia, jolla sijoittaja voi varmistaa leuhkimisoikeuden kohteidensa energiatehokkuudessa. Energiavirtojen optimointi tekoälyllä ja rakennuksiin integroitu energiantuotanto yhdistettynä markkinoiden energiatehokkaimpiin rakennuselementteihin minimoi rakennusten käyttökustannukset. Sijoittajalle tämä tarkoittaa parempaa tuottoa.

Sen lisäksi, että sijoittaja saa parempaa tuottoa, hän saa sijoituskohteen, jonka käyttökustannus ei myöskään kasva energian hinnan noustessa merkittävästi. Se taas vähentää epävarmuutta näinä hyvin epävarmoina aikoina.

Jos sinulla kiinnostaa vastuullinen rakennuttaminen, ota heti yhteyttä myynti@olkitalo.fi.

Edellinen
Edellinen

Ilmastonmuutosta vastaan

Seuraava
Seuraava

Suomen energiatehokkain asuinalue tulossa Mynämäelle